Kerrock® in DuPont™Corian®

Od ideje do izdelka

Veliko ljudi si ne predstavlja, kako poteka izdelava enega kuhinjskega pulta. Večina misli, da so pulti narejeni s pomočjo ulivanja (ker ni vidnih spojev), zato je tu kratek opis izdelave kuhinjskega pulta.

Izdelava šablone

Mizarstvo HIP_izdelava pulta šablona

Sama Kerrock® ali DuPont™Corian® plošča je ulita, vendar v tovarni. Ko se stranka odloči za barvo, velikost in obliko pulta, se plošča naroči in pripelje k nam v izdelavo. Prvi korak je izdelava šablone (modela v velikosti 1:1) na vašem domu. Tu pridobimo podake o samih kotih, velikostih, specifikah vašega prostora in vaših želja. To nam omogoča natančno izdelavo in unikatnost izdelka. Sam proces izdelave je vezan na razrez plošče, lepljenje, rezkanje, brušenje in poliranje.

Lepljenje

Lepimo iverko, ki je po navadi osnova pulta na Kerrock® in Kerrock® skupaj Kerrock®-om (zaključne letve, nalimki, dvignjeni robovi, ipd.). Vsako lepljenje je vezano na sušenje lepila, kar po navadi traja eno uro (pri iverki več ur). Lepilo, ki ga uporabljamo za lepljenje Kerrock®-a je posebne sestave (tekoči Kerrock® komponente A in B) in je osnova Kerrock® plošče, zato spoji niso vidni.

Rezkanje, brušenje ter fino brušenje

Sledi rezkanje odvečnih površin. V tem postopku pridobimo okrogline (na zaključnih letvicah). Najprej sledi grobo brušenje (odstranjevanje odvečnega lepila, izravnava površin) in fino brušenje z več vrstami brusnih papirjev. Zadnja faza izdelave je fino brušenje. Od stranke do stranke in izdelka je odvisno, kako fina je ta obdelava, torej kako velik sijaj si stranka želi (lahko ga spoliramo s polirno pasto kot avtomobil). Odsvetuje se zelo sijajno poliranje izdelkov kateri so delovne površine, saj pri sami uporabi izdelkov lahko nastanejo raze, ki so na poliranih površinah bolj opazne.

Montaža in uporaba

Postopek izdelave je končan, sledi še montaža na vašem domu. Zadovoljno uporabo vam želimo!

 Mizarstvo HIP_izdelava pulta končni izgled